Kocbek
Luxury Black Bottle

Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik na podlagi potreb zahtevnejšim trgom in njihovim kupcem predstaviti ekskluzivni, unikatni, luksuzni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo.

Unikatna steklenica
Luxury Black Bottle

Vsaka steklenica je ročno pihana iz najčistejšega stekla, brez primesi težkih kovin (kristal - kot prestižna steklovina vsebuje 30% svinca o.p.) in postavljena v ročno narejeno škatlo, ki je v posebni izvedbi tudi iz starega stoletnega hrastovega lesa. To steklo je najbolj neoporečno za živilo, v tem primeru bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v stekleni temni embalaži.

Polnitev steklenice je ekološko bučno olje narejeno iz prebranih in poliranih bučnih semen avtohtone sorte, ki so zrasla še na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena sortiramo in jih zmeljemo na mlin s pravimi kamni, katere so pri Kocbekovih začeli uporabljati že leta 1929. Na steklenici je tudi poseben znak, povzet iz prvega žiga (štampiljke) Alojza Kocbeka in njegovih inicialk, katere izvedba je na voljo tudi v zlati ploščici čistine 999,9.

Kocbek-zgodba-1

Luxury Black Bottle – edinstvena s posebno pipeto

Steklenica vsebuje lastno pipeto, s katero se olje nanaša na hrano po kapljicah in se ne izliva iz steklenice. Pipeta služi kot zamašek steklenice in je pripomoček kuharskim mojstrom, da z njo dekorirajo krožnike.

Oljarna Kocbek s svojimi ambasadroji Tomažem Kavčičem, Janezom Bratovžom in Ano Roš s to steklenico že predstavlja svojo zgodbo tudi na njihovih jedeh.

Kocbek-zgodba

Ročna izdelava in Slovenska zgodba

Alojz Kocbek je že leta 1929 uporabljal žig (AK), ki je žigosal izdelke. Od takrat se ni spremenil. Vsaka steklenica je ročno pihana iz najčistejšega stekla in postavljena v ročno narejeno škatlo, ki je v posebni izvedbi tudi iz starega stoletnega hrastovega lesa, ki jo krasi ploščica žiga, katere izvedba je na voljo tudi v zlati ploščici čistine 999,9.

Ideja & Design: Agencija VBG Grega Žakelj

1.Izvedba: Steklarna Hrastnik (Steklo: Črno; Obdelava: Satinirano)

Polnitev: 350 ml Bio bučno olje

Prestižne nagrade

Nagrade Kocbek

Predstavitev oljarne Kocbek

Z najstarejšo tradicijo, znanjem in izkušnjami nudimo vsem kupcem najkvalitetnejša in edinstvena nerafinirana olja.

Olja proizvajamo iz izbranih in prečiščenih semen z najmanj 98% čistostjo, po naravnem postopku, brez kakršnihkoli dodatkov (barvil, antioksidantov…). Naša posebnost so hladno stiskana olja, predvsem hladno stiskano bučno olje. Najdete nas na Stari Gori ob glavni cesti, ki Vas popelje v smeri G. Radgona – Radenci – Kapela – Sveti Jurij ob Ščavnici – Ptuj. To je SV del Slovenije, Ščavniška dolina v osrčju vinorodnih Slovenskih goric, v bližini neokrnjene narave Blaguškega jezera.

Gorazd Kocbek
Oljarna kocbek
Gorazd-Kocbek-LBB

SPLETNA TRGOVINA

Okusite užitek
Kocbek Luxury Black Bottle

Logo Kocbek zlat

Luxury Black Bottle
350ml

Logo Kocbek zlat

Luxury Black Bottle - Gold
350ml

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.